27 November 2014

Kafein? Dan Kenak Sik Boleh Di Amal Gilak?

Kurangkan Pengambilan Kafein Secara Berlebihan Baik Untuk Kita.. Kopi, nescafe dan minuman sewaktu dengannya dapat memberikan tenaga, tambah-tambah untuk kitak yang sedang belajar, bekerja di waktu malam, yang perlu memandu untuk jangka masa panjang , Mauk pun yang "TEGIN" dengan kopi or teh.....

 
Pengedar Sah Shaklee Miri Sarawak
Pic dr uncle goole


Kafein lazim tuk  salunya dalam minuman yang beraroma NYAMAN seperti dalam kopi, nescafe, teh dan coklat.
Mun di amal dalam kadar yang sedang-sedang kopi tuk bagus boleh merik manfaat tersendirik . 
Contohnya



  • Mencegah kanser
  • Mencegah serangan jantung
  • Mencegah stroke
  • Mencegah diabetes type II
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Mencegah seseorang terkena sirosis
  • Mengobati batu ginjal


Suhaila Shaklee COD Kawasan Piasau Miri Sarawak


Tapi mun kitak Ngurang Pengambilan Kafein Secara Berlebihan Bagus Gik Untuk Kitak.
Amalan mengambil kafein secara BERLEBIHAN sehinggakan kitak BERGANTUNG SEPENUHNYA Terhadapnya TIDAK KIRA MASA boleh diibaratkan sebagai ketagihan kafein dan ini wajar dielakkan kerana kesan negatif ialah:


kafein berlebihan memberi kesan buruk kepada sistem kardiovaskuler tubuh seperti berlaku peningkatan denyutan jantung dan boleh meningkatkan tekanan darah.
Gangguan pada gigi, dengan minum kopi dapat menyebabkan gigi seseorang berlubang, dan menimbulkan karang gigi menjadi kuning.

Terlalu berlebihan kafein dapat menyebabkan seseorang berada dalam kegelisahan dan masalah angin dalam badan yang melampau.

Untuk ibu yang sedang mengandung hindari kopi adalah terbaik untuk kesihatan bayi yang dikandung. Ada kajian megatakan mengambil hanya 100 mg kafein sehari dapat menimbulkan keguguran, kerana kafein pada kopi meningkatkan denyut jantung dan akan mempengaruhi janin yang mana dapat menyerang plasenta serta masuk ke dalam sistem darah janin tersebut......................  

BACAAN LANJUT KAFEIN BAHAYA PADA IBU HAMIL




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

Badan Cepat Lelah Perlu CQ10

Dalam badan kita ada 4 otot. Otot yang sentiasa berkerja walaupaun masa kita tidor ialah JANTUNG jadi CQ10 memberik tenaga kepada sel. CQ10 makin berkurangan dihasilkan oleh badan kita  bila  umor kita dah masok 30 tahun keatas.



Suhaila Shaklee Miri CQ10

 Sapa-sapa rasa salu jak lelah, kepak, lesu bagus coba CQ Health Shaklee tuk.Bukan ya jak mana-mana urg laki yang lemah tenaga batin nang bagus coba CQ Health Shaklee tuk.Baik urh laki kah empuan kah nang perlu CQ 10 kerana sel perlukan TENAGA untuk terus berkerja.
Mun salu rasa leleh.................
Suhaila Shaklee Miri Sawarak
Berkenen dengan product tuk....

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

26 November 2014

OOOOO "BEBAL" NAR KITAK URG TUK......

Time skolah rendah dolok-dolok marik cikgu salu jak nganok biak "BEBAL".....Nak pa sik BEBAL mun dah turun skolah berebut begaut sik sempat nak sarapan pagi...


Shaklee Miri Sarawak aktif
pic dr uncle google

Kenapa" SARAPAN PAGI"  penting untuk anak-anak dan kita....
Sarapan pagi merupakan waktu makan  pertama untuk tuboh kita setelah kosong selamak 8 jam. Makan pagi dapat menambah tenaga dan stamina untuk terus membuat rutian seharian kitak dan untuk anak-anak sekolah  sangat pentik agar dapat fokus dalam kelas...

To Be Continued......Tunggu

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

25 November 2014

Cegah Tua Sebelum Masanya Tiba

Sakit datang cam RIBUT p semboh cam SEMUT...Dari ya kesihatan perlu dijaga dan  sihat plus nak nampak awet mudak perlu tahu vitamin ni yang sesuai untuk kita amal :)

Shaklee Piasau Miri Sarawak



 Berminat bolehlah hubungi kamek di talian didebah.....
 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

RUPA TUA P UMOR GIK MUDAK

Kenak umor mudak p namapk tua? Apa punca-punca yang menyebabakan kita nanpaak cam urg berumor dlam 50an p baruk 39 tahun............



Pengedar Sah Shaklee Miri Sarawak
gambar dari uncle google


 Dari info-info yang kamek dapat on H&W talk few week ago. Punca kita nampak TUA d usia Muda ialah oleh AGE Protein!

Apa AGE Protein tuk?
AGE Protein ialah protein dan gula yang berlebihan dalam tubuh kita bercampor menjadi satu.

Nama panjang AGE tuk ialah Advanced Glycation ends Product.

Tuklah yang menyebabkan kitak nampak tua dari sebenar usia kita.....

Bukan jak nampak tua bahkan AGE Protein juak boleh menyebabkan risiko penyakit seperti
  • Diabetes
  • Rabun
  • Penyakit Jantung
  • Kegagalan fungsi buah pinggang
Jadi mun nak mengelak dari penyakit-penyakit tuk bolehlah cuba VIVIX secara konsisten InsyAllah membantu mengurangkan kadar AGE dalam badan kita.

Pengedar Sah Shaklee Kawasan Miri Sarawak

Sesiapa yang sihat mun ngambik vivix mungkin sik namapk ketara pada luaran tapi hakikatnay penjagaan dalaman amat- amat penting. kerana penyakit BAHAYA datang tampa tanda yang ketara kecuali mun dah KRONIK....

Mun berminat bolehlah hubungi kamek di talian di debah .....



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

23 November 2014

UNTUK YANG MERANCANG BERKELUARGA

 Set istimawa untuk suami isteri yang inginkan zuriat...Usaha tangga kejayaan..

Suhaila Shaklee Miri



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

22 November 2014

ADIK SEMAKIN SIHAT AMAL OMEGA GUARD SHAKLEE

Kak kamek nak jumpa kitak pagi tuk. Ada berita bagus nak kabarkan pada kitak p sik best mun cakap tru fon tuk....

suhaila shaklee piasau miri

Rasa terkejut juak bila salah seorang dari anak buah kamik tiba-tiba call awal pagi..Jam cun-cun 11am muncul lah c Habsyah dpn gate..Mukanya berseri-seri muka asak ati kata kita urg Sarawak

Kak kamek nak cerita dengan kitak tuk.Kamek 2 pun duduk lah..

"kak adik kamek pun ampus dah semboh"

Alhamudlilah ...jawab kamek

Kak adik kamek dah buntin 3 bln ++

Syukur Alhamdullah..Berapa lamak dah kawen tanya kamek

Dah 3 thn ++ kan. Kak rezki dan berkat usaha nya beroleh juak zuriat..Terimak Kasih kak kerana recomen kamek 2 beradik vitamin Shaklee..

Untuk Set Kesuburan CLICK CTUK.........
 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

21 November 2014

Omega Guard Shaklee Sesuai Untuk Semua

 Omega Guard Shaklee Bukan Hanya OM3


 Cuba kitak tangar.......

Shaklee Sarawak Miri Piasau Suhaila




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri Sarawak.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

8 CARA MEMILIH COLLAGENT YANG TERBAIK

Cam ni nak milih collagent yang terbaik untuk kita. Collagent amat amat diperlu oleh urg empuan maokpun urg laki. Pa bila umor dah masok 40-an keatas...


shaklee piasau miri


Mun ada urg empuan dah berumor 40-an keatas p kulit dak nya masih terit tegag dan anjal, mesti kita gago nak tauk apa rahsia kejelitaan nya nak. Cam ni nya blh jaga kecantikan nya ya tik agar sentiasa anggun walaupun udah masok usia separoh abad.

Di dalam Islam, menjaga kecantikan serta berhias untuk suami adalah diwajibkan. P ingat kitak urg empuan Muslimah, sik boleh molah rawatan pembedahan merubah wajah. Haram hukumnya...

Apagik time tuk urg empuan semua dah berkerja kinginan nak memetingkatkan kecantikan  p mok nak cara Halal lah, Ada banyak cara iaitu dari produk makanan kesihatan yang banyak di kedey

Mun dolok marik ramey urg sik tauk kepentingan kolagen tuk, P kinik tuk rata-rata semua urg empuan utk memilih makan makanan kesihatan berasaskan kologen, nak kah kologen boleh melambatkan proses penuaan selain dari ya kulit jadi terit dan kacak.....




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.

COD Shaklee Miri Sarawak. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian Shaklee [atau] pembelian produk Shaklee [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kamek melalui

Puan Suhaila Ismail
Gmail : syu6775[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-8528013

19 November 2014

KAMEK SUKA OMEGA GUARD SHAKLEE

OmegaGuard Shaklee bagus untuk antibodi.

Apa yang membuatkan kmk berkenen dengan Omega Guard Shaklee ialah EPA nya nang bagus untuk menyokong imun sistem.


Suhaila shaklee piasau miri sarawak
gambar dari pakcik goggle

Kmk sekeluarga dah hampir 2 tahun  ngamal Omega Guard Shaklee tuk.
Lebih-lebih gik time cuaca panas hujan cam tuk macam-macam penyalit keluar kan. Tapi jangan risau walaupun time tuk Nutriferon sikda stock kta boleh jak ambik Omega Guard Shaklee jak. 

Omega Guard Shaklee bukan ajak bagus untuk otak jak p sebab ada kandungan DHA , rupa-ripanya EPA ya pun bagus untuk imun sistem O!

Sebelom kmk sekeluarga ngamal Omega Guard Shaklee anak kmk salu jak demam2, flu, batok2 (ampus), bingong kmk. P kinik tuk Syukur Alhamdulilah time sakit cepat jak bait.Maklumlah anak2  sekolah tambah gik bayak atvi sik kta dapat nangar tahap kebersihan cidak.


Anak-anak  kmk sik susah-susah nak bersuroh apa gik terpejal-pejal mun nak makan Omega Guard Shaklee ya.Tiga-tiga dak nya suka Omega Guard Shaklee ya.Lagik pun saiz capsules Omega Guard Shaklee just nice utk  telan or di kunyah dak nya .Asal di engkah dalam icebox jak :).


Mun ada sapa-sapa nak anak-anak sihat dan otak yang cergas, apa tunggu gik beriklah cdak Omega Guard Shaklee! Berkenan jom oder produk tuk dari kamek di 012-8528013



* This statements have not been evaluated by food and drugs administration. This products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases. Penghantaran Shaklee Piasau,Miri, Brunei .D.S, Kuching ,Bintulu, Sibu, Mukah, Labuan, Sarawak, Malaysia, Sabah, Taiwan, Indonesia,China.

Mun mok Info mengenai keahlian, pembelian produk maukpun menjana pendapatan dari rumah, blh hubungi kmk melalui

Suhaila Ismail
ID Shaklee : 877006
Call/Sms/Whatsapp: 012-8528013
Email : syu6775@gmail.com
FB Page: Vitamin-semulajadi-Miri-Distributor

18 November 2014

ADUHHHHH SAKITNYA PERUTTT

Musin hujan  dah tiba..kan dah hujung tahun...bersediah lah sapa2 yg tingal d kawasan yg selalu d landa banjir.....


shaklee miri suhaila piasau
gambar dari pakcik goggle
 Assalammulaikum.................selamat petang semua
nak cerita babbab sakit perut bila time musim hujan memang byk....salah satu punca nya dr air..jadi kitak kitak kenaklah berhati2, lebih2 lgik yg beranak kecik ya....

Tuk tik anak kmk pun sakit perut dr pagi tik malar ke jamban jak jak...Adohhhh

P nasib kmk ada nyimpan NUTRIFERON

shaklee piasau miri suhaila

 Tuk lah kelebihan ada NUTRIFERON...Syukur Alhamdulilah lom gik mlm dah stop nya gi jamban...





* This statements have not been evaluated by food and drugs administration. This products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases. Penghantaran Shaklee Piasau,Miri, Brunei .D.S, Kuching ,Bintulu, Sibu, Mukah, Labuan, Sarawak, Malaysia, Sabah, Taiwan, Indonesia,China.

Mun mok Info mengenai keahlian, pembelian produk maukpun menjana pendapatan dari rumah, blh hubungi kmk melalui

Suhaila Ismail
ID Shaklee : 877006
Call/Sms/Whatsapp: 012-8528013
Email : syu6775@gmail.com
FB Page: Vitamin-semulajadi-Miri-Distributor

16 November 2014

ISTEMAWANYA JADI IBU DALAM MASA MENGANDUNG BERSAMA ESP

ISTIMAWA UNTUK YANG BAKAL , SUDAH, SELEPAS MENGANDUNG BERSAMA ESP....

BUKAN SEKADAR UNTUK IBU MALAH UNTUK BABY

SHAKLEE PIASAU MIRI


ESP untuk Ibu yang Hamil/Mengandung
 Meberi ibu tenaga sepanjang hari-iaitu tidak mudah letih dan lesu Menjadikan ibu kenyang dan dapat meningkatkan metabolisme badan Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum Kulit bayi apabila di lahirkan nanti akan kelihatan cantik, halus dan gebu tanpa sebarang masalah kulit. Membantu perkembangan fetus Membantu meningkatkan paras kolesterol baik dan ia baik untuk kesihatan jantung. Membantu penyerapan vitamin dengan lebih berkesan yang di ambil ibu semasa mengandung untuk kepentingan bayi dalam kandungan. 


ESP untuk Ibu dalam Pantang 
Memberikan tenaga yang cukup dan badan rasa sihat semasa berpantang. Ia memberi rasa kenyang yang berpanjangan Selepas bersalin, dapat membantu memulihkan luka di dalam dengan cepat. Stretch mark dan kesan-kesan hitam pada badan sewaktu mengandung akan hilang sedikit demi sedikit. Susu badan akan jadi lebih pekat dan meriah jika di ambil sebelum dan selepas menyusukan anak (dengan syarat si ibu kerap menyusukan bayi serta mengepam kan susu untuk bayi)

ESP untuk Ibu Menyusu 
Dapat mengekalkan dan menambahkan kandungan susu ibu serta memberi berat badan bayi yang sihat. Dapat menganjalkan payudara ibu yang menyusukan anak. Bayi kita akan nampak putih, bersih, gebu dan kulit nya halus mulus Bayi akan cukup nutrisi kerana kandungan susu ibu yang cukup dengan vitamin dan nutrisi. 



* This statements have not been evaluated by food and drugs administration. This products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any diseases. Penghantaran Shaklee Piasau,Miri, Brunei .D.S, Kuching ,Bintulu, Sibu, Mukah, Labuan, Sarawak, Malaysia, Sabah, Taiwan, Indonesia,China.

Mun mok Info mengenai keahlian, pembelian produk maukpun menjana pendapatan dari rumah, blh hubungi kmk melalui

Suhaila Ismail
ID Shaklee : 877006
Call/Sms/Whatsapp: 012-8528013
Email : syu6775@gmail.com
FB Page: Vitamin-semulajadi-Miri-Distributor